Sorbet owocowy

Dzisiaj na bardzo szybko ;) 
Może upałów nie ma, ale jest na pewno cieplej niż w dniach poprzednich. Z tej okazji postanowiłam zrobić na deser sorbet owocowy.






  • ok 2-3 trojkaty arbuza - bez pestek
  • 1 banan 
  • 2 kawałki ananasa /z puszki/
Wszystkie składniki zmiksowałam w blenderze. Wlałam do pojemnika i wstawiłam do zamrażarki. Przez pierwsze 2 godziny mieszałam sorbet łyżką co 45 minut. Po dwóch godzinach mieszałam częściej - szybciej wtedy zastyga. 




3 komentarze:

  1. mniam !!! teraz już dla mnie za zimno na sorbety, ale uwielbiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Na słodko a nie tuczy :) Muszę wypróbować koniecznie :) Czekam na więcej deserowych nowości :)

    OdpowiedzUsuń